Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

JOSTEIN GAARDER "Ο κόσμος της Σοφίας"


 
Μυθιστόρημα για την ιστορία της φιλοσοφίας
Συγγραφέας:   Γιοστέιν Γκάαρντερ
Εκδόσεις: Λιβάνης - Νέα Σύνορα (1990)
Μετάφραση:  Μαρία Αγγελίδου
Ενα μυθιστόρημα με ήρωες δύο διαφορετικές κοπέλες και έναν ανώνυμο επιστολογράφο. Ενα βιβλίο μυστηρίου. Ενα μυθιστόρημα σκέψης, γνώσης, πνεύματος, απόλαυσης, περιπέτειας. Kαι πάνω απ' όλα η Iστορία της Φιλοσοφίας από την αρχή ως την εξέλιξή της μέχρι σήμερα.


H ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΤΟΥ ΒΙΒΛΊΟΥ (1999)
Σκηνοθεσία: Erik Gustavson
Σενάριο: Petter Skavlan
Παραγωγή: Δανία - Νορβηγία - Σουηδία
Γλώσσα: Νορβηγικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά
 Η 15χρονη Σοφία, με τη βοήθεια ενός μυστηριώδους δασκάλου και φίλου, κάνει ένα απρόσμενο ταξίδι μύησης στηνΙστορία, από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τη Σοβιετική Επανάσταση, και έρχεται σε επαφή με διάσημους στοχαστές, όπως και με τις πιο σημαντικές στιγμές της δυτικής φιλοσοφίας.
Η ταινία αποτελεί ελεύθερη μεταφορά στον κινηματογράφο του ομώνυμου βιβλίου του Jostein Gaarder και αποτελεί τη μεγαλύτερη κινηματογραφική παραγωγή των σκανδιναβικών χωρών.
Το μυθιστόρημα "Ο Κόσμος της Σοφίας" είναι ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ, καθώς έχει μεταφραστεί σε 45 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα.
Σκηνές της ταινίας έχουν γυριστεί και στην Ελλάδα, όπου βλέπουμε μια αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη. Η παρούσα ταινία κατά τα 2/3 ασχολείται και εκθειάζει την Ελληνική Φιλοσοφία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: